Mindful eten

3 minuten genieten van één bonbon

Herken je de  haat – liefde verhouding met chocola en lekker eten? Kun je niet stoppen met eten als je eenmaal begonnen bent aan een stukje chocola? Moet je dooreten? Eet je vaak snel? Zonder te genieten? Omdat je ‘verboden’ voedsel eet? Doe dan mee met deze workshop Mindful eten. Ervaar hoe je 3 minuten kunt genieten van een bonbon. Voel je daarna voldaan en tevreden.

Pascalle: Vanavond naar een workshop Mindfull eten geweest bij Fenna Janssen. En na 1 bonbon al helemaal verzadigd van chocola!!! Nou dat heb ik nog nooit meegemaakt in mijn leven!!! Mijn stelling was altijd…1 is geen…en op 1 been kan ik niet staan enz.. Aanrader dames!!!! Aandacht, rust en ruimte voor wat je eet en je gevoel….en dan eet je dus minder.

Mindful betekent met aandacht kijken naar je eigen patronen en je gevoelens. Het is een stroming die ontstaan is vanuit het Bhudisme. Mindfulnes technieken worden op veel terreinen toegepast. Ondermeer in het bedrijfsleven, onderwijs en in de gezondheidszorg (o.a. pijnbestrijding).

Mindful eten betekent ondermeer dat je bewust naar je eigen eetgewoonten en snoepgedrag kijkt. Welk deel van je lichaam heeft ‘honger’? Zijn het je ogen, die de verleidingen van gebak niet kunnen weerstaan? Heeft je neus honger, als je langs de warme bakker loopt? Heb je te weinig gegeten en knort je maag? Of hongert je hart naar aandacht en verwar je dit met honger naar chocola?

We gaan daarnaast oefenen met mindful proeven en eten. Thuis ga je hier verder mee aan de slag door één keer per dag iets met aandacht te eten, bijvoorbeeld een koekje of een snee brood.

Gees: 2 weken geleden ben ik bij de workshop Mindful eten geweest. De knop is direct om! Het gedachteloos snaaien doe ik nu echt niet meer. Zonde. Of ik geniet of ik eet niet meer. Het werkt echt.

Investering

€ 18.- per persoon per workshop. Let op: meld je je aan met z’n tweeën, dan is de 2e persoon gratis!

Data

Kijk op www.emotie-etendebaas.nl waar en wanneer de workshop in het land georganiseerd wordt. In Assen organiseer ik momenteel geen workshops.

Met aandacht kijken naar je patronen en gevoelens.