Emotie-eten de baas, dat lukt jou ook!

Heb jij de neiging om chocola te grijpen als je je verdrietig of alleen voelt? Een zak chips als je boos bent? Kun je niet stoppen met snaaien als je eenmaal in de fout bent gegaan?

Therèse: als mijn moeder belt, dan vreet dat energie. Ze wil haar verhalen zo graag kwijt. Eigenlijk wil ik er niet meer naar luisteren. Zeker niet als ze zoveel kritiek op mijn stiefvader heeft. Ik ben haar maatschappelijk werker toch niet! Mijn moeder snapt werkelijk niet dat ik nu mijn aandacht aan mijn eigen gezin wil geven. Ondertussen luister ik toch weer. Zodra ik het telefoongesprek afgerond is loop ik naar de keuken. Zo, nu eerst koekjes.

Weet dan dat je dit emotie-eten onder controle kunt krijgen. Tientallen vrouwen is het al gelukt.

Evelien: ik heb echt geleerd mijn emoties te onderzoeken. Ik bleek vaak te eten uit verveling. ‘k Voelde me dan moe, beetje ongedurig. Snoepen gaf dan direct rust. Nu lukt het mij meestal om 5 minuten te onderzoeken wat er aan de hand is. Dat geeft nu al vaak rust. Soms blijf ik onrustig. Ik heb geleerd deze onrust te verduren. Fenna zei altijd: ‘je kunt niet alles oplossen. Verduur dan dat je je verdrietig of alleen voelt’. Na een half uur blijkt  het gevoel vaak voorbij. Dan ben ik zo blij dat ik geen zak chips heb leeg gegeten.

Doe mee aan de workshop Emotie-eten de baas en ervaar je waar je echt behoefte aan hebt als je je moe, verdrietig of boos voelt. Je leert hoe je om kunt gaan met deze gevoelens zonder te eten.

Investering

€ 18.- per persoon per workshop. Let op: meld je je aan met z’n tweeën, dan is de workshop voor de 2e persoon gratis!

Data en locaties in het land

Zie op www.emotie-etendebaas.nl, de landelijke organisatie van Emotie-eten de baas specialisten©, waar en wanneer de workshops georganiseerd worden. Momenteel organiseer ik zelf in Assen geen workshops.

Locatie

Stap uit de vicieuze cirkel van emotie-eten, dat lukt jou ook!