Zes tot acht weken uit je sportritme? Omdat je 3 weken zomervakantie hebt? Jammer van je conditie, jammer van je energie en waarschijnlijk jammer van je gewicht.

Als de teugels eenmaal gevierd worden, dan is het zwaar om weer in het strakke keurslijf te komen. Ik ken dat gevoel na een weekendje weg, of een vakantie. Ontspannen en ontregeld probeer ik op maandag het werkritme op te pakken. Moeizaam. Zo gaat dat ook als je in de vakantie ‘heerlijk alles de boel de boel laat’, ‘nu even gaat genieten van Ilatiaanse pasta’s en ijs’ of ‘3 weken volledig in de relaxstand gaat’.

Gegarandeerd dat je eenmaal terug in je eigen huis moeite hebt om weer in je gezonde actieve ritme te komen. Mijn verzoek: keep moving, ook in de vakantie, om een moeizame herstart bij de sportschool te voorkomen.

15 excuses waarom jij in de zomer veel minder beweegt dan je je hebt voorgenomen. Welke 3 excuses verzin jij er nog bij?

’t is te warm

het regent steeds als ik naar buiten wil

het zweet druipt met deze temperaturen van mijn lijf, zo ongemakkelijk

de sportschool is dicht of heeft een zomerrooster

de kinderen zijn vrij en vragen alle aandacht

mijn man is ook vrij. Zo ongezellig als ik dan alleen op pad ga

m’n sportmaatje is op vakantie

binnenkort ik heb eindelijk vakantie… mijn lijf verdient rust

ik wil 6 weken geen geplan aan mijn hoofd

mijn pubers willen op vakantie niets actiefs doen, en al helemaal niet samen we wandelen en fietsen al veel op vakantie… nou ja, dat is het plan,,, meestal komt het er niet van

in Italië (Spanje, Frankrijk, Luxemburg, de Hondsrug) is het te steil om te wandelen of te fietsen

ik ben 2 weken druk met caravan en tassen inpakken, dan 3 weken vakantie en daarna 2 weken weer op regel komen…geen tijd voor mijn vaste sportuurtjes

ik verzorg de katten en vissen van twee buurgezinnen, dat is al druk genoeg

m’n vriendinnen spreken liever op het terras af dan in de sportschool

bij 30ͦC in Zuid Frankrijk ga ik echt niet fietsen…. ja ik weet dat de Tour de France ook midden in de zomer plaatsvindt. En ja het klopt dat ik allerlei mannen op hun racefiets zie vertrekken vanaf de camping. Knap hoor. Ja en ik weet Fenna dat jij ook fietsvakanties houdt in zonnige oorden.

Welke excuses verzin jij er nog bij? Deel het hieronder. De inzender met het leukste excuus ontvangt een gratis exemplaar van het boek “Liefde in plaats van chocola”.

Ik gun je zo dat je deze zomer blijft bewegen, zodat je in september helemaal blij en trots bent. Omdat je niets bent aangekomen, omdat je doorgezet hebt, omdat je je energiek voelt. Welke gouden tip heb jij voor ons om deze zomer wel in beweging te blijven? De inzender met de beste tip ontvangt  ook een gratis exemplaar van het boek “Liefde in plaats van chocola”.

2 Responses to Slanke Zomer? Tip 2 Keep Moving of 15 excuses om niet te sporten
  1. Ik slaap zó slecht in de zomer (te warm en te vroeg licht) dat ik te moe ben om te sporten

    • Dag Annemarie, ook een mooi excuus. Bij vermoeidheid is heel actief sporten meestal niet prettig. Wandelen, fietsen of zwemmen doet wonderen! Althans dat is mijn ervaring.


[begin]

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *