Eindelijk zomer, circa 30°C, tijd voor ijs! Een romige Magnum of een saai Raketje?

Zomer. Heel verleidelijk. Iedere dag een ijsje, 2 glaasjes rosé,  gemakkelijk eten, vaker BBQ-en. IJs en lekkere hapjes bevredigen zomers gemakkelijk een deel van je korte termijn verlangens. Een deel van mijn cliënten baalt helaas na de zomer van de extra kilo’s. De middellange termijn effecten zijn dus niet zo fijn.

Jammer en helemaal niet nodig. Ik gun jou dat je ‘gewichtsneutraal’ de zomer door komt. Ik geloof dat jij 300% kunt genieten van je zomervakantie zonder aan te komen. Ik geloof dat je dan trots op jezelf bent. Dat je dan blij bent dat je in september geen last hebt van je normale 3 extra zomerkilo’s. Vandaag Tip 1.

Wat is jouw favoriete ijs? Softijs (ca 150 kcal) of Italiaans roomijs (2 bolletjes ca 220 kcal). Dan maar het ‘verantwoorde’ Raketje van 45 kcal? Ben je daar te groot voor? Kies dan een Perenijsje van 50 kcal of een Sinassplit met 65 kcal. Valt mee toch? Zie Ola tussendoortjes vergelijker

En een Magnum? Levert dit net zoveel kcal als een pakje boter? Nou….. een Magnum levert 260 kcal, dat is evenveel als 4 Sinassplits! Een pakje boter levert 1750 kcal.

Tip 1 voor een zomer zonder kilo’s: geniet volop van ijs ….. wissel roomijs af met water- en sorbetijs

Soms Italiaans roomijs, soms een perenijsje. Wandel of fiets altijd naar de ijssalon, dan verbrand je direct een deel van de extra calorieën.

Tips van mijn klanten:

1. Hero fruit-op-een-stokje: 55 kcal 

2. Koop geen gezinsverpakking ijs …. als je weet dat jij alle  ijsjes opeet…. koop dan liever één lekker ijsje bij een ijssalon of de benzinepomp.

3. Leer je  zelf  aan dat je zelf geen ijsje koopt als je je kinderen trakteert. Je kunt echt zonder.

Wat  is jouw tip voor light-ijs? Of hoe ben jij van je ijsverslaving afgekomen? Geef je reactie en maak kans op een gratis boek “Liefde in plaats van chocola”. 

Welke andere tips heb jij voor een zomer zonder extra kilo’s? Hoe zorg jij dat je ‘gewichtsneutraal’ de zomer doorkomt? Geef je reactie en maak kans op een gratis boek “Liefde in plaats van chocola”. 

2 Responses to Slanke Zomer? Tip 1 Perenijsje i.p.v. Magnum
  1. Ik ben echt dol op ijs, het liefste een hoorntje met meerdere Italiaanse bollen. Sinds kort heb ik echter een Zoku ijsmaker gekocht, zodat ik zelf mijn ijs kan maken met gezonde producten. Zo kan ik vers fruit, (magere) zuivel en iets kouds met elkaar combineren en hoef ik zonder schuldgevoel te genieten van een ijsje.


[begin]

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *