Boek “Liefde in plaats van chocola”

Waardering 4.80 op 5 gebaseerd op 10 klantbeoordelingen
(10 klantbeoordelingen)

 17,95

Boek “Liefde in plaats van chocola”

Lig je ’s avonds uitgeteld op de bank met een zak chips? Heb je na een zware dag op je werk eerst chocola of koekjes nodig om tot rust te komen? Deze dagelijkse snoepbuien zijn funest voor je gezondheid en je gewicht.

Wil je blijvend van je snoepbuien af? Niet meer op dieet en een gezonde levensstijl? Met dit boek help ik je stap voor stap. Je gaat onderzoeken waar jouw neiging tot emotie-eten vandaan komt. Je leert voelen dat je eigenlijk behoefte hebt aan een luisterend oor, troost of liefde. Een pak koekjes opeten vervult dit verlangen niet. Je leert hoe je je behoefte aan rust of aandacht kunt bevredigen zonder naar troosteten te grijpen. Met dit boek krijg je je snoepbuien definitief onder controle. Afvallen volgt dan automatisch

‘Confronterend en motiverend’

‘De verhalen van de afvallers en emotie-eters zijn een feest der herkenning. Ik realiseer mij dat ik niet de enige ben die op een verjaardag niets eet en thuis stiekem de koelkast in duik voor kaas en worst’.

Boekgegevens

Liefde in plaats van chocola – Emotie-eten de baas, dat lukt jou ook ; Fenna Janssen, uitgeverij Booklight. Paperback, 164 pagina’s, isbn 978 94 91472 510, € 17,95

Categorie:

10 beoordelingen voor Boek “Liefde in plaats van chocola”

 1. Waardering 4 uit 5

  harmke kroeze

  Als klassiek homeopaat kom ik in mijn praktijk ook mensen tegen die last hebben van emotie-eten. Nu ik dit boek gelezen heb, ben ik blij, dat ik hen iets aan kan reiken: een prettig leesbaar boek, met handige oefeningen. Allemaal goed te doen, dus geen frustratie oproepend, waardoor je weer meer gaat eten:-)
  Met aandacht voor de emotionele achtergronden, wat ik als homeopaat ook sterk waardeer: de mens is immers een eenheid van lichaam en geest. Aanrader, dit boek!

 2. Waardering 5 uit 5

  yolanda

  wat zou ik dat boek graag willen….
  heel leerzaam voor me….ben 1.66 115.7 kilo afvallen…..ho maar pfffff….

 3. Waardering 5 uit 5

  Julia Arnscheidt

  Gefeliciteerd met dit mooie boek, Fenna! Ik heb hem in één ruk uitgelezen. Boeiend hoe jij mij als lezer aan de hand neemt en met veel voorbeelden helder opschrijft wat emotie-eten is en hoe ik ermee kan stoppen. Net als jij geloof ik ook niet in diëten en met jouw boek laat je zien dat er een goed en haalbaar alternatief is. Ik ben ervan overtuigd dat je er veel mensen een goede dienst mee hebt bewezen en wens je veel succes met je werk!

  Julia Arnscheidt – gids voor drukke ouders
  http://coachingopschier.nl/gratis-ebook-tijdgeschenken/

 4. Waardering 5 uit 5

  Janine

  Na het lezen van dit boek merkte ik dat het bewust geworden van je eet gedrag ook al je ‘trek krijgen in iets lekkers’ verminderd. Ik heb al een aardig inzicht in wat mijn zwakkere momenten zijn en o…wat heerlijk om de verhalen van herkenning te lezen!!

 5. Waardering 5 uit 5

  Pamela Goosen

  Super tips! Goud waard, heel praktisch en uitvoerbaar.
  sinds ik Fenna ken ben ik zowiezo 3 kilo lichter door haar tips
  nu heb ik haar leuke boek dus zullen de volgende 3 volgen!

 6. Waardering 4 uit 5

  Roelien Janssen

  Dit boek is prettig leesbaar en laat je middels praktische voorbeelden en oefeningen je eigen eetgedrag analyseren. Ben ik bijv. een emotie-eter of verleidingseter?
  Door hier over na te denken, kwam er bij mij al een innerlijke beweging op gang, naar een gezondere leefstijl: een regelmatig eetpatroon en meer bewegen! Fenna zet je aan tot bewustwording en willen verbeteren: positief en inspirerend geschreven!

 7. Waardering 5 uit 5

  Janny Meijles

  Liefde in plaats van chocolade, Emotie-eten de baas, dat lukt jou ook. Geschreven door Fenna Janssen diëtist en therapeut gespecialiseerd in emotie-eten. De titel van dit boek doet mij vermoeden dat dit een lekker relaxed boek is, waarmee ik mij met een pot thee heerlijk op de bank kan vermaken. In zekere zin is dit ook zo, maar dan wel met een pen erbij om wat opdrachten te maken. Dit boek is duidelijk bedoeld om in alle rust te lezen en te verwerken. Het hoeft en kan niet in één avond uit. Zo zou ik dit boek dan ook aanbevelen bij mijn cliënten, bij wie ik merk dat emoties een grotere rol spelen in hun eetgedrag dan wenselijk is, zonder dat er echt sprake is van een eetstoornis.

  Het boek geeft herkenbare waargebeurde situaties waarin mensen kunnen verzanden. Situaties die hun aanzetten tot emotie-eten. Het boek geeft de lezer uitleg over het fenomeen emotie-eten. Oplossingen voor eetstoornissen geeft dit boek niet. Wel voor emotie-eten, verleidingseten en Bourgondiërs. Door uitleg, praktische voorbeelden en het maken van opdrachten, nodigt de schrijfster de lezer uit hun emoties onder de loep te nemen, te ontrafelen en te verwerken. Hiervoor komt de lezer uit zijn `comfortfase’ en doorloopt de ‘learning fase’ zonder in de ‘panic fase’ terecht te komen. Dit is nodig om uiteindelijk een nieuwe ‘comfortfase’ met een evenwichtige balans tussen voeden en snoepen te bereiken. Voor het zover is, heeft de lezer verschillende handvatten gekregen om zichzelf beter te begrijpen en meer gevoel, liefde en verbinding in het leven te genereren..

  Het boek is een aanrader voor diëtisten die hun cliënten voor thuis een extra hulpmiddel willen aanbieden bij de behandeling van emotie-eten. Het bevat opdrachten die aanzetten tot cognitieve gedragsveranderingen. Door de warme uitstraling van de cover en titel ‘’Liefde in plaats van chocolade” – krijg je meteen zin om dit boek te gaan lezen.

  Janny Meijles, Diëtist
  http://www.dieetbrug.nl

 8. Waardering 5 uit 5

  Marjolein Dubbers

  Fenna is erin geslaagd om een makkelijk toegankelijk boek te schrijven over het gevoelige onderwerp emotie-eten. Vooral de verhalen van haarzelf en van haar klanten zorgen voor een grote herkenbaarheid voor iedereen die hiermee worstelt. Het gevoel “Je bent niet alleen” doordringt het hele boek en de lezer krijgt daarbij volop praktische adviezen voor in de dagelijkse praktijk. Een aanrader voor alle emotie-eters!

  Marjolein Dubbers
  http://www.energiekevrouwenacademie.nl

 9. Waardering 5 uit 5

  Joanna Kortink

  Fenna laat de lezer onderzoeken waar emotie-eten vandaan komt en ontdekken waar je werkelijk behoefte aan hebt.

  Joanna Kortink
  (auteur van o.a. Mindful afvallen)

 10. Waardering 5 uit 5

  Rita Zeelenberg

  Met de titel begint het boek ‘Liefde in plaats van chocola’ meteen goed. Want daar gaat het over: welke echte verlangens zitten er achter ongewenst snoepgedrag. Dat ontdekken is de enige manier om een ontspannen en evenwichtig eetpatroon te bereiken, is de visie van de auteur.

  Lezers die de emoties achter hun eetgedrag willen leren kennen, vinden in ‘Liefde in plaats van chocola’ veel praktische tips en handvatten. Maar, minstens zo belangrijk, vooral ook heel veel herkenning. In het boek is veel plaats ingeruimd voor ervaringsverhalen van deelnemers aan de cursussen van Fenna Janssen. Elke smoes, wanhopige verzuchting, juich- of noodkreet die je zelf wel eens geuit hebt, zul je in het boek ook tegenkomen. Dat maakt het verhaal aansprekend en overtuigend. Het wekt ook veel sympathie dat de auteur haar eigen persoonlijke levenslessen met de lezer deelt.

  Wat mij vanuit mijn mindfulnessachtergrond in het boek vooral aanspreekt is de aandacht voor het leren verduren van onaangename gevoelens. Vaak ligt de nadruk in methodes rond eetgedrag nog op: veranderen, wegwerken, oplossen. Terwijl de sleutel voor verandering juist ligt in: zijn met wat er is.

  Rita Zeelenberg
  http://www.mindful-eten.nl

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *